Sydsudanske Pund

Den aktuelle SSP til DKK valutakurs er 5,26. SSP kursen er faldet med 0% siden i går. Inden for de sidste 30 dage er valutaen faldet med -1.5%, svarende til -0,08 kr.

Investér i aktier, råvarer eller SSP-valuta i dag. Tjek eToro.com

Veksel SSP til DKK billigere end din private bank. Tjek Wise.com

Omregn SSP til DKK

Herunder kan du omregne SSP til DKK eller omvendt DKK til SSP ved blot at ændre tallet i input feltet. SSP kursen herunder viser altid den aktuelle kurs.

SSP kurs
DKK kurs
SSP til DKK
1 SSP 0,05 DKK
5 SSP 0,26 DKK
10 SSP 0,53 DKK
20 SSP 1,05 DKK
50 SSP 2,63 DKK
100 SSP 5,26 DKK
DKK til SSP
1 DKK 19,02 SSP
5 DKK 95,08 SSP
10 DKK 190,17 SSP
20 DKK 380,34 SSP
50 DKK 950,85 SSP
100 DKK 1.901,69 SSP

Om SSP-valutaen

SSP-valutaen står for Særlige Trækningsrettigheder og er en international valuta, der blev oprettet af Den Internationale Valutafond (IMF) i 1969.

Formålet med SSP-valutaen er at fungere som et supplement til de eksisterende nationale valutaer og lette internationale transaktioner mellem lande.

SSP-valutaen er ikke en fysisk valuta, men er tværtimod blot et regnskabsmæssigt mål for værdien af en række internationale valutaer som f.eks. US dollar, euro, japanske yen og britiske pund.

Kurven af valutaer, der udgør værdien af SSP, revideres hvert femte år af IMF for at sikre en retfærdig og repræsentativ sammensætning.

SSP-valutaen anvendes primært af internationale organisationer som IMF, Verdensbanken og nogle få lande til at beregne værdien af deres reserver og udlåne midler til andre medlemslande.

En af fordelene ved SSP-valutaen er dens stabilitet, da den er baseret på en kurv af valutaer, hvilket mindsker risikoen for at være afhængig af én enkelt valutas stabilitet.

Derudover giver SSP-valutaen også mulighed for at undgå udsving i valutakurserne og dermed reducere risikoen ved internationale økonomiske transaktioner.

Selvom SSP-valutaen har været en del af det internationale valutasystem i mange årtier, er den ikke et velkendt begreb for den almindelige befolkning.

Det skyldes primært, at SSP-valutaen primært anvendes på et institutionelt niveau og ikke har nogen direkte indvirkning på det daglige liv og økonomiske transaktioner i de enkelte lande.

Sammenfattende er SSP-valutaen en international valuta oprettet af IMF for at lette internationale transaktioner og undgå afhængighed af en enkelt valutas stabilitet.

Den består af en kurv af valutaer og bruges primært af internationale organisationer og nogle lande til beregning af værdien af deres reserver samt udlån til andre medlemslande.

30 dages historik