NOK til DKK

NOK kurs
DKK kurs

Den aktuelle valutakurs for Norske kroner er 63,40. Du kan omregne NOK til DKK og se NOK valutakursen herover.

De overstående kurser er sidst opdateret den 16. juli 2024.

Investér i NOK-valuta, råvarer eller aktier i dag. Tjek eToro.com

Send DKK til NOK billigere end din private bank gør. Tjek Wise.com

1 NOK 0,63 DKK
5 NOK 3,17 DKK
10 NOK 6,34 DKK
20 NOK 12,68 DKK
50 NOK 31,70 DKK
100 NOK 63,40 DKK
 

NOK historik

Norske kroner

Den Norske krone (NOK) bliver anvendt I Norge. Eftersom Norge ikke er medlem er EU, har de valgt heller ikke at anvende euroen.

Norges valuta blev indført i 1875 da de blev del af Den Skandinaviske Møntunion. Danmark og Sverige var også del af unionen hvilket er grunden til at vores navne slutter på "kroner".

NOK to DKK

Historisk set har valutakursen på den norske krone været en smule lavere en den danske krone. Det skulle jo egentligt betyde at vi kunne købe lidt mere i Norge, men prisniveauet på deres produkter er højere.

Skal nordmændende på shopping i Danmark og have vekslet DKK to NOK, så har de en større købekraft på de fleste produkter.

Big Mac-indeks

En god indikator på prisniveauet i norden er at kigge på den såkaldte "Big Mac-indeks". Dette indeks blev udviklet af det engelske magasin The Economist tilbage i 1986.

Idéen var at man kunne se på MacDonalds Big Mac prisen hvilken købekraft de forskellige landes valuta havde. Danskerne har i mange år lavet sjov med de dyre priser i Norge og de ligger da også klart i toppen af indeksen.

Norge er kun overgået af Schweiz (CHF), mens du finder den billigste Big Mac burger i Ukraine (UAH). Dette er også grunden til at det altid er en fordel at tjekke valutakursen NOK før du handler stort ind.