Den aktuelle valutakurs for Amerikanske Dollar er 676,18. Du kan omregne USD til DKK og se USD valutakursen herover.
De overstående kurser er sidst opdateret den 3. oktober 2024.
Investér i USD-valuta, råvarer eller aktier i dag. Tjek eToro.com
Send DKK til USD billigere end din private bank gør. Tjek Wise.com
1 USD | 6,76 DKK |
5 USD | 33,81 DKK |
10 USD | 67,62 DKK |
20 USD | 135,24 DKK |
50 USD | 338,09 DKK |
100 USD | 676,18 DKK |
US dollars (USD) er meget vigtige for det globale marked. USA eksporterer og importerer for mange milliarder hvert år, hvilket har stor indflydelse på den amerikanske dollar og alle de lande, der anvender og omregner US dollar.
Når dollarkursen svinger, påvirker det handel over hele verden, da flere lokale valutaer er direkte afhængige af US dollar.
Amerikanske dollars bruges til at fastsætte værdien af vigtige råvarer som guld og olie.
US dollar anses som en af de stærkeste valutaer i verden på grund af den stabil amerikansk valutapolitik. Omvendt har verdenshandelen også en afgørende indflydelse på amerikanerne og deres dollar valutakurs.
Når USD til DKK kursen falder, bliver det billigere for danske virksomheder og forbrugere at købe varer i USA.
Det betyder også, at amerikanske eksportvirksomheder vil tjene mindre, hvilket i sidste ende kan føre til nedskæringer.
For os danskere betyder en lav DKK til USD-kurs billigere varer, når vi køber fra steder som Amazon eller fylder benzin på bilen, da olie typisk er afregnet i US dollars.
Danske virksomheder drager også fordel af lave dollarkurser, da de kan få flere produkter for samme pris, hvilket også kan føre til en faldende pris for slutbrugeren, når konkurrencen øges.
Den amerikanske dollar blev først indført i Amerika i 1792 efter borgerkrigen. I starten kunne man veksle sine dollars til sølv, og senere til guld.
Muligheden for at indløse sine dollars i guld blev imidlertid stoppet af den daværende præsident Richard Nixon i et forsøg på at bekæmpe den høje arbejdsløshed.
Det var en stor omvæltning for amerikanerne at ikke længere kunne omveksle til guld, og økonomer har siden debatteret, hvordan Nixons beslutning påvirkede den globale økonomi.
Du kan i dag finde syv forskellige dollarsedler, nemlig 1 dollar, 2 dollars, 5 dollars, 10 dollars, 20 dollars, 50 dollars, og 100 dollars.
På forsiden af sedlen finder du en af de tidligere præsidenter, mens på bagsiden er der et billede af en af USA's berømte bygninger.
De amerikanske dollarsedler kan se ud af dato, men det er de ikke. De er moderne med sikkerhedsdetaljer såsom sikkerhedstråde og vandmærker, som er designet til at bekæmpe USA's store problem med falskmøntneri.
Butikker og banker kan verificere en dollarseddel ved hjælp af ultraviolet lys ved at tjekke sikkerhedstråden og dens farver, der er kodet ind i den.
Sedlerne er ikke lavet af papir, men af 75% bomuld og 25% linned for at gøre dem sværere at forfalske og mere holdbare. Siden 1879 har firmaet Crane & Co. leveret det stærke materiale til dollarsedlerne.
De er testet for at kunne blive foldet op til ca. 4000 gange før de går i stykker.