Banker i Danmark

Herunder ser du nogle af de største banker i Danmark, inklusiv digitale banker som Lunar og Revolut, da deres popularitet stiger blandt danske brugere.

Sidst opdateret: 10. juni 2024

Vores liste over banker er baseret på interessen blandt vores besøgende samt bankernes aktiviteter i Danmark. Vores score er beregnet ud fra de seneste anmeldelser på Trustpilot, Google Maps og deres sociale medier.

Ifølge de seneste statistikker fra Finanstilsynet har Danmark over 34.000 ansatte i banksektoren fordelt på 60 banker.

Banker i Danmark

Herunder ser du en topliste over banker med hovedsæde i Danmark, der har en arbejdskapital på over 75 milliarder kroner:

Banklukkedage 2024

Negative renter

De seneste år har bankerne indført negativ rente, hvilket har ført til, at mange har valgt at investere deres frie midler eller sprede pengene ud på flere bankkonti.

Et eksempel på, hvorfor det ikke altid er en god idé at have pengene stående på en almindelig bankkonto, medmindre man har en god grund til det:

Lad os sige, at du har en startkapital på 100.000 kr. Med en negativ rente på 0,6% og en inflation på ca. 2%, vil din opsparing være 60.620 kr. om 20 år.

Selvfølgelig kan du være heldig at have forhandlet en speciel aftale med din bank om en højere rente, men det er ikke mange danskere, der har den mulighed.

Du kan finde det fulde overblik over, hvilke af de danske banker, der har indført negative renter, her på vores portal.