Banker i Danmark

Herunder ser du nogle af de største banker i Danmark. Vi har valgt at inkluderer digitale banker som Lunar og Revolut, da flere og flere danskere anvender dem.

Sidst opdateret: 21. november 2022

* Vores liste af banker er baseret på interessen af vores besøgende samt mængden af bankens aktiviteter i Danmark. Vores score er udregnet ud fra de seneste anmeldelser fra Trustpilot, Google Maps og deres sociale medier.

Danmark har ifølge de seneste statistikker fra Finanstilsynet over 34.000 ansatte i banksektoren fordelt ud over 60 banker.

Banker i Danmark

Herunder ser du en topliste over banker med hovedsæde i Danmark og som har en arbejdende kapital på over 75 mia. kr.

Banklukkedage 2022

Negative renter

De seneste par år har bankerne indført negativ rente, hvilket har gjort at mange har valgt at investere deres frie midler eller splitte pengene ud på flere bankkonti.

Her er et godt eksempel på hvorfor det ikke altid er en god idé at dine penge stå på en almindelig bankkonto, medmindre at du har en god grund til at have dem stående.

Lad os sige at du har en startkapital på 100.000 kr. Med en negativ rente på 0,6% og en inflation på ca. 2%, så vil din opsparing være 60.620 kr. om 20 år.

Du kan selvfølgelig være heldig at have forhandlet en speciel aftale med din bank om en højere rente, men det er de færreste danskere som har den mulighed.

Du kan få det fulde overblik over hvilke af de danske banker der har indført negative renter her på portalen.