Moldoviske Leu

Den aktuelle MDL til DKK valutakurs er 38,87. MDL kursen er faldet med -0.1% siden i går. Inden for de sidste 30 dage er valutaen faldet med -0.3%, svarende til -0,11 kr.

Investér i aktier, råvarer eller MDL-valuta i dag. Tjek eToro.com

Veksel MDL til DKK billigere end din private bank. Tjek Wise.com

Omregn MDL til DKK

Herunder kan du omregne MDL til DKK eller omvendt DKK til MDL ved blot at ændre tallet i input feltet. MDL kursen herunder viser altid den aktuelle kurs.

MDL kurs
DKK kurs
MDL til DKK
1 MDL 0,39 DKK
5 MDL 1,94 DKK
10 MDL 3,89 DKK
20 MDL 7,77 DKK
50 MDL 19,44 DKK
100 MDL 38,87 DKK
DKK til MDL
1 DKK 2,57 MDL
5 DKK 12,86 MDL
10 DKK 25,72 MDL
20 DKK 51,45 MDL
50 DKK 128,62 MDL
100 DKK 257,24 MDL

30 dages historik

Om MDL-valutaen

Moldovas valuta er Moldovas leu (MDL). Leu'en er opdelt i 100 baner. Valutasymbolet er L. Moldovas centrale bank, Nationalbanken i Moldova, er ansvarlig for styringen af landets valuta.

Moldovas leu blev indført i 1993, efter at landet erklærede sin uafhængighed fra Sovjetunionen. Den erstattede den sovjetiske rubel som Moldovas officielle valuta. Leu'en har siden været brugt som betalingsmiddel i landet og har gennemgået nogle ændringer i løbet af årene.

Leu'en har været stabiliseret i forhold til andre valutaer, og Nationalbanken i Moldova har aktivt arbejdet på at opretholde en stabil valutakurs. Kurserne mellem leu'en og andre valutaer fastsættes dagligt og kan ændre sig.

Moldovas økonomi er primært baseret på landbrug, industri og serviceydelser. Landets eksport består hovedsageligt af fødevarer, tekstiler og elektronik. Importen er primært varer som maskiner, transportmidler og kemikalier. Valutakursen kan påvirkes af landets økonomiske aktivitet, herunder handel og investeringer.

Når man besøger Moldova, kan det være en god idé at have lidt leu med sig til mindre køb og betalinger. Derudover accepteres betalingskort som Visa og Mastercard også i mange butikker og restauranter. Det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle mindre forretninger og lokaltransport måske kun accepterer kontanter.

Hvis man ønsker at veksle valuta til leu, kan det gøres i banker, vekselkontorer eller endda på visse hoteller. Det er altid en god idé at sammenligne omkostninger og gebyrer, inden man foretager en valutaveksling. Veksling ved ankomst i lufthavnen kan være praktisk, men omkostningerne kan være højere.