Kronekursen

Den effektive kronekurs er et indeks for de største handelspartnere vi har i og udenfor Danmark ✅. Den danske kronekurs har siden 1982 haft en fastkurspolitik på kronen over for Euro og fastsættes og af Danmarks Nationalbank 🇩🇰.

Dagens kronekurs:

103,05

 

Høj kronekurs

I starten af 2015 har kronekursen været presset af udenlandske investorer som køber massivt op af danske obligationer.

 

Det lyder jo som en drøm, men i realiteten kan det have store konsekvenser for os som bor i Danmark, da danske produkter og tjenester går hen og bliver for dyre for resten af verdenen.

Kronekursen

Som modsvar har den Danske Nationalbank sænket renten til rekordlav rente, for at holde den danske kronekurs på et stabilt niveau.

Fordelene for dig ved en høj kronekurs er at dine danske kroner bliver mere værd i udlandet, det vil sige at det bliver billigere at rejse til udlandet, købe udenlandske produkter og købe feriebolig i udlandet.

Men ulemperne kan gå hen og blive et større tab, da vi vil få færre turister til Danmark, danske varer bliver dyrere i udlandet og virksomhederne vil holde igen med store investeringer.

I værste fald skal danskerne gå ned i løn for at blive mere konkurrencedygtige så ikke de større danske virksomheder rykker produktionen til udlandet på grund af f.eks. høje lønninger.