Danmarks Nationalbank

Leder du efter gennemsnitlige valutakurser for en bestemt periode, måned eller år? Du kan finde detaljeret statistik og opdaterede kurser på Nationalbankens hjemmeside. Disse gennemsnitskurser bruges ofte til omregning af valuta, når præcision er afgørende.

Danmarks Nationalbank

Vores valutakurser er blandt andet baseret på oplysninger fra Nationalbankens valutakurser.

Danmarks Nationalbank blev grundlagt i 1818 og fungerer som Danmarks centralbank. Nationalbanken har som hovedopgave at sikre et stabilt pengevæsen i Danmark ved blandt andet at fastsætte og overvåge valutakurser.

Når du omregner valuta, som fx euro til DKK, svenske kroner til DKK eller dollars til DKK, er det vigtigt at holde sig opdateret på de seneste kurser. Disse fastsættes ud fra oplysninger fra forskellige centralbanker verden over, herunder Den Europæiske Centralbank (ECB).

Nationalbankens synligste opgave er udstedelsen af sedler og mønter i Danmark, herunder de nye pengesedler og Nationalbankens mønter. Men en væsentlig del af Nationalbankens arbejde ligger også i penge- og kreditskabelse gennem styring af bankernes aktiviteter. Dette inkluderer styring af Nationalbankens rente og udlånsrente.

Du kan også følge de daglige opdateringer af valutakurser fra Nationalbanken via vores valutaomregner eller se specifikke valutakurser som fx norsk krone kurs, pund til DKK, og baht til DKK.

Vi anbefaler også, at du sammenligner kurser fra forskellige banker, fx Danske Bank valutakurser. Dette sikrer, at du får de mest fordelagtige valutakurser til dine transaktioner.

Sidst opdateret: 25. august 2024