Negative Renter

Er du også blevet ramt af negative renter hos din bank? Vi har samlet en oversigt her over alle de danske banker som har indført negativ rente.

Negative renter

Negative renter er en omkostning som banken har valgt at sende videre til deres private såvel som erhvervskunder for at have pengene stående i banken.

De fleste af de største danske banker har et minimumsbeløb på 100.000 kr. af frie midler før de tager et negativt rente gebyr på alt hvad er der over denne grænse.

Sådan undgår du negative renter

  1. Investér dine frie midler via din bank eller broker
  2. Opret flere konti hos andre banker
  3. Flyt dine penge til banker med positive renter
  4. Start en aldersopsparing og maksimer dine fradrag
  5. Indbetal til din ratepension op til 58.500 kr.

Oversigt over bankerne

Hvad er negative renter?

Vi har i en længere periode haft meget lave renter, mens Nationalbankens rente har været i minus i samme periode. Det betyder at det koster bankerne penge for at passe på dine indestående i banken.

Hvad er negative renter?

De danske banker har tidligere betalt denne omkostning for at have danske kroner stående som et indskudslån hos Nationalbanken, men har nu valgt at sende omkostningerne på negative renter videre til kunderne.

Tip: Danmarks Radio har lavet denne video, som på 5 minutter giver dig en rigtigt god forklaring på hvad de negative renter er.

En af årsagerne til negative renter er at man siden finanskrisen i 2008 er blevet meget bedre til at spare flere penge op og dermed bruger mindre på f.eks. lån i bankerne.

Det lyder jo fornuftigt, men det har også været med til at presse renterne og bankernes indtjening. Netop derfor har bankerne indført de negative renter på deres kunders indestående.