Ukrainske Grynia

Den aktuelle UAH til DKK valutakurs er 18,01. UAH kursen er faldet med 0% siden i går. Inden for de sidste 30 dage er valutaen faldet med -0.9%, svarende til -0,16 kr.

Investér i aktier, råvarer eller UAH-valuta i dag. Tjek eToro.com

Veksel UAH til DKK billigere end din private bank. Tjek Wise.com

Omregn UAH til DKK

Herunder kan du omregne UAH til DKK eller omvendt DKK til UAH ved blot at ændre tallet i input feltet. UAH kursen herunder viser altid den aktuelle kurs.

UAH kurs
DKK kurs
UAH til DKK
1 UAH 0,18 DKK
5 UAH 0,90 DKK
10 UAH 1,80 DKK
20 UAH 3,60 DKK
50 UAH 9,01 DKK
100 UAH 18,01 DKK
DKK til UAH
1 DKK 5,55 UAH
5 DKK 27,76 UAH
10 DKK 55,51 UAH
20 DKK 111,03 UAH
50 DKK 277,57 UAH
100 DKK 555,13 UAH

Om UAH-valutaen

UAH er den officielle valuta i Ukraine og er også kendt som den ukrainske hryvnia. Navnet 'hryvnia' refererer til en gammel russisk valutaenhed og blev genindført som den ukrainske valuta efter landets uafhængighed fra Sovjetunionen i 1991.

UAH har et symbol, der ligner et ukrudtblomst med tre grene. Den er opdelt i 100 kopiyok. Mønter i UAH findes i forskellige værdier - 1, 2, 5, 10, 25, 50 kopeks og 1 hryvnia. Der er også sedler i forskellige værdier - 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100, 200 og 500 hryvnia.

UAH er en flydende valuta, hvilket betyder, at dens værdi kan variere i forhold til andre valutaer på grund af markedsforhold. Valutakursen for UAH bestemmes primært af udbud og efterspørgsel efter valutaen på valutamarkedet.

En vigtig faktor, der påvirker UAHs værdi, er landets økonomiske situation og politiske stabilitet. UAH har været udsat for store udsving på grund af politiske spændinger og konflikter i Ukraine, såvel som påvirkningen af eksterne faktorer såsom oliepriser og internationale økonomiske tiltag.

Når du besøger Ukraine, finder du mange steder, hvor kontanter er foretrukket betalingsmetode. Kreditkort og betalingskort kan dog bruges i større byer og turistområder. Det anbefales at have kontanter med i mindre byer og landdistrikter.

Hvis du planlægger at veksle dine penge fra en anden valuta til UAH, kan du gøre det hos banker, vekselkontorer eller autoriserede pengeudvekslere. Vær opmærksom på gebyrer og eventuelle kommissioner, der kan pålægges.

Når du veksler dine penge til UAH, er det en god idé at få mindre sedler og mønter, da du muligvis støder på problemer med at få vekslet større sedler i mindre butikker og markeder.

Vær opmærksom på, at det kan være svært at veksle UAH tilbage til fremmed valuta uden kvitteringer. Det anbefales derfor at udveksle kun det nødvendige beløb og gemme kvitteringer, hvis det bliver nødvendigt at veksle tilbage senere.

Som med alle valutaer er det vigtigt at være opmærksom på valutakurserne og planlægge dine køb og udgifter i henhold til dem. Du kan finde de aktuelle valutakurser for UAH i aviser eller online på valutabørser og finansielle websteder.

30 dages historik