Samoa Tala

Den aktuelle WST til DKK valutakurs er 244,63. WST kursen er faldet med 0% siden i går. Inden for de sidste 30 dage er valutaen faldet med -1.5%, svarende til -3,69 kr.

Investér i aktier, råvarer eller WST-valuta i dag. Tjek eToro.com

Veksel WST til DKK billigere end din private bank. Tjek Wise.com

Omregn WST til DKK

Herunder kan du omregne WST til DKK eller omvendt DKK til WST ved blot at ændre tallet i input feltet. WST kursen herunder viser altid den aktuelle kurs.

WST kurs
DKK kurs
WST til DKK
1 WST 2,45 DKK
5 WST 12,23 DKK
10 WST 24,46 DKK
20 WST 48,93 DKK
50 WST 122,32 DKK
100 WST 244,63 DKK
DKK til WST
1 DKK 0,41 WST
5 DKK 2,04 WST
10 DKK 4,09 WST
20 DKK 8,18 WST
50 DKK 20,44 WST
100 DKK 40,88 WST

Om WST-valutaen

Den vestafrikanske CFA-franc (WST) er den officielle valuta i Elfenbenskysten, Guinea-Bissau, Mali, Niger, Senegal og Togo. Den blev indført i 1945 og bruges stadig i dag i de vestafrikanske lande.

WST er en fælles valuta, der har samme værdi og er bundet til euroen. Dette betyder, at 1 euro altid svarer til 655,957 WST.

CFA-francen blev oprindeligt oprettet af den tidligere kolonimagt Frankrig for at lette handel og økonomisk samarbejde mellem de vestafrikanske lande og Frankrig.

WST er delt ind i mindre enheder, kendt som centimes. Der er 100 centimes i en WST.

Selvom WST er en fælles valuta i seks forskellige lande, er det vigtigt at bemærke, at den ikke bruges som en international valuta og kun kan udveksles i de vestafrikanske lande.

Den vestafrikanske centralbank, BCEAO, er ansvarlig for udstedelsen og regulerer pengemængden i WST. Banken sikrer, at der altid er nok WST i omløb for at opretholde den økonomiske stabilitet i de vestafrikanske lande.

Som enhver valuta kan WST værdiforandre sig i forhold til andre valutaer. Valutakurserne bestemmes af markedets efterspørgsel og udbud. Det kan påvirkes af faktorer som inflationsniveauer, økonomisk vækst, politisk stabilitet og internationale økonomiske begivenheder.

Når man rejser til de vestafrikanske lande, er det altid vigtigt at have noget WST i lommen. Selvom kreditkort og internationale valutaer kan accepteres i visse turistede områder, er det stadig bedst at have WST til rådighed for små køb og daglige udgifter.

For rejsende kan det være nyttigt at veksle deres valuta til WST, før de ankommer til de vestafrikanske lande. Dette kan gøres i banker eller vekselkontorer i hjemlandet eller ved ankomsten til destinationen. Det anbefales altid at undersøge gebyrer og valutakurser for at få det bedste tilbud.

I løbet af de sidste år er der sket en vis debat om at erstatte CFA-francen med en ny valuta, der ikke er bundet til euroen og giver mere økonomisk uafhængighed til de vestafrikanske lande. Diskussionen fortsætter, og tiden vil vise, om der vil ske ændringer i WST-valutaen i fremtiden.

30 dages historik