Polske Zloty

Den aktuelle PLN til DKK valutakurs er 174,14. PLN kursen er faldet med -0.6% siden i går. Inden for de sidste 30 dage er valutaen steget med 1.5%, svarende til 2,51 kr.

Investér i aktier, råvarer eller PLN-valuta i dag. Tjek eToro.com

Veksel PLN til DKK billigere end din private bank. Tjek Wise.com

Omregn PLN til DKK

Herunder kan du omregne PLN til DKK eller omvendt DKK til PLN ved blot at ændre tallet i input feltet. PLN kursen herunder viser altid den aktuelle kurs.

PLN kurs
DKK kurs
PLN til DKK
1 PLN 1,74 DKK
5 PLN 8,71 DKK
10 PLN 17,41 DKK
20 PLN 34,83 DKK
50 PLN 87,07 DKK
100 PLN 174,14 DKK
DKK til PLN
1 DKK 0,57 PLN
5 DKK 2,87 PLN
10 DKK 5,74 PLN
20 DKK 11,49 PLN
50 DKK 28,71 PLN
100 DKK 57,43 PLN

30 dages historik

Om PLN-valutaen

Polens valuta er den polske zloty (PLN). Zloty er inddelt i mindre enheder kaldet groszy, hvor 1 zloty svarer til 100 groszy. PLN er et fastkursvaluta og er kun gyldigt i Polen.

Zloty blev officielt indført i 1924, men blev brugt som valuta endnu før da. I løbet af årene har zloty gennemgået adskillige ændringer og omregninger på grund af økonomiske og politiske forhold.

Zloty-sedler kommer i forskellige værdier: 10, 20, 50, 100 og 200 zloty. Der er også mønter, der varierer i værdi fra 1 grosz til 5 zloty. Zloty-sedlerne har portrætter af berømte polske personligheder og symboler på polsk kultur og historie.

Den aktuelle valutakurs for 1 PLN til danske kroner er omkring 1,85 DKK. Dette kan variere lidt på grund af valutakursudsving. Det er en god idé at undersøge den aktuelle kurs, før du veksler penge.

Polen er medlem af Den Europæiske Union, men det har endnu ikke indført euro som sin valuta. De planlægger at indføre euro på et senere tidspunkt, men det er endnu ikke fastlagt. Indtil det sker, er polske zloty den officielle valuta i landet.

Zloty kan bruges til at betale for forskellige varer og tjenester i Polen, herunder restaurantregninger, hoteller, transport og shopping. De fleste butikker, hoteller og restauranter accepterer også kredit- og betalingskort som Visa og Mastercard.

Hvis du planlægger at besøge Polen eller har brug for at udveksle penge, kan du gøre det i banker, vekselkontorer eller ved hjælp af hæveautomater. Det er altid klogt at sammenligne forskellige steder for at få den bedste valutakurs og minimere eventuelle gebyrer eller provisioner.

Når du rejser til Polen, kan det være en god idé at have nogle polske zloty til rådighed for små udgifter som mad eller drikke. Det er også vigtigt at være opmærksom på eventuelle valutarestriktioner eller regler i dit hjemland eller i Polen.

I modsætning til nogle andre europæiske lande er det ikke tilladt at betale med euro direkte i butikker eller restauranter i Polen. Derfor er det vigtigt at have nogle polske zloty til rådighed, når du planlægger at købe noget eller betale for tjenester i landet.

Så næste gang du besøger Polen, skal du huske at have nogle polske zloty på hånden og være opmærksom på valutakurserne for at få mest muligt ud af dine penge. Zloty er en unik og historisk valuta, der afspejler Polens kultur og økonomiske udvikling.