Bosnia-Herzegovina Mark

Den aktuelle BAM til DKK valutakurs er 381,51. BAM kursen er faldet med 0% siden i går. Inden for de sidste 30 dage er valutaen steget med 0.3%, svarende til 1,06 kr.

Investér i aktier, råvarer eller BAM-valuta i dag. Tjek eToro.com

Veksel BAM til DKK billigere end din private bank. Tjek Wise.com

Omregn BAM til DKK

Herunder kan du omregne BAM til DKK eller omvendt DKK til BAM ved blot at ændre tallet i input feltet. BAM kursen herunder viser altid den aktuelle kurs.

BAM kurs
DKK kurs
BAM til DKK
1 BAM 3,82 DKK
5 BAM 19,08 DKK
10 BAM 38,15 DKK
20 BAM 76,30 DKK
50 BAM 190,76 DKK
100 BAM 381,51 DKK
DKK til BAM
1 DKK 0,26 BAM
5 DKK 1,31 BAM
10 DKK 2,62 BAM
20 DKK 5,24 BAM
50 DKK 13,11 BAM
100 DKK 26,21 BAM

30 dages historik

Om BAM-valutaen

Bosnien-Hercegovinas officielle valuta er mark, også kendt som BAM (Bosnien-Hercegovina Convertible Mark). BAM blev indført i 1998 efter en lang proces med valutareform. Før da blev den økonomiske situation i Bosnien-Hercegovina karakteriseret af hyperinflation og en økonomisk afmatning.

Introduktionen af BAM blev gjort for at stabilisere økonomien i Bosnien-Hercegovina og forhindre en yderligere forværring af situationen. BAM er bundet til euroen som følge af en fast vekselkurser med euro og kræver godkendelse fra Den Europæiske Centralbank.

BAM er sammen med euroen og dollar en af de mest anvendte valutaer i Bosnien-Hercegovina på grund af landets tætte handelsforbindelser med både EU-medlemslande og andre regioner, herunder Asien og Nordamerika.

Mens BAM anses for at være en stabil valuta, har det gennemgået nogle udfordringer i de seneste år, som følge af den globale økonomiske situation. For eksempel faldt BAMs værdi i 2018 på grund af den højere likviditet og nogle investeringsreduktioner.

På trods af udfordringerne er marken stadigvæk stærk og pålidelig, hvilket gør den til en god investeringsmulighed for udenlandske investorer, der ønsker at placere deres penge i et nyt marked såsom Bosnien-Hercegovina.

Som en turist i Bosnien-Hercegovina, skal man sørge for at have nok BAM på hånden, da det ikke er alle steder, der accepterer euro og andre valutaer.

Selvom BAM er en relativt ny valuta, har den allerede gjort sig kendt i verdensøkonomien og som en stabil valuta. Således kan man forvente, at BAM vil fortsætte med at bevise sig selv og styrke sin position i fremtidens verdensøkonomi.