Bitcoin kurs

Den aktuelle kurs er: 4.770.685. Kursen er faldet med -15076.38 kr. siden i går. Inden for de sidste 30 dage, er valutakursen steget med 453763.96 kr.

  • 1 BTC = 47.707 DKK
  • 100 BTC = 4.770.685 DKK

BTC Valutakurs

  • Danske Kroner DKK
  • Bitcoin BTC

BTC eller XBT er forkortelsen af Bitcoin og fungere som en global virtuel valuta. Bitcoins har eksisteret siden 2008 og kan i dag anvendes et begrænset antal steder når du shopper online. Bitcoins fungerer online uden mellemled som centralbanker og pengeinstitutter som de fysiske valutaer.

 

30 dages historik

10 års historik

BTC kurshistorik
 

Bitcoin kursen

Den oprindelige pris på 1 Bitcoin i 2010 var blot 1 cent (USD). Prisen var den 8. december 2017 oppe at runde de $18.000 (ca. 118.000 danske kroner) for en enkelt bitcoin. Bitcoin er tidligere kendt som den virtuelle valuta for de kriminelle, men er blevet mere anerkendt i de sidste par år.

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er en kryptovaluta, altså en virtuel valuta som ikke kan holdes i hånden, men nemt overføres til andre. Bitcoin er ikke accepteret i ret mange butikker og har heller ikke ingen regering bag sig. Det hele foregår via software online som giver dig en digital "bank" adresse og holder styr på dine transaktioner med "blockchain" teknologien.

Hvor kommer Bitcoin fra?

Den originale software blev lagt ud på nettet i 2008 af en person under dæknavnet "Satoshi Nakamoto". Du kan læse den oprindelige beskrivelse (engelsk) af systemet, for at få indblik i hvorfor Bitcoin er blevet opfundet. Digitale valutaer har længe været brugt i f.eks. spil, men Bitcoin's primus motor er blockchain teknologien som holder styr på transaktionerne.

Hvordan virker Bitcoins?

Forestil dig at du laver en overførsel via din egen netbank. Din bank verificerer at du har penge nok på kontoen, trækker det fra i en gigantisk database og sender pengene videre til en anden bank. Du stoler altså 100% på at din bank laver overførslen korrekt. Bitcoin og blockchain teknologien fungerer uden en bank og en myndighed såsom den danske stat.

Hvem styrer din konto?

Hver eneste bitcoin transaktion bliver verificeret af et decentraliseret netværk, det såkaldte "blockchain" netværk. Køb og salg af Bitcoins sker via tjenester som tilbyder elektroniske tegnebøger, som verificeres i det globale netværk. Nye bitcoin transaktioner bliver samlet og sendt på en gang til netværket og bliver sikkert tjekket.

Hvordan laver man Bitcoins?

Alle kan i bund og grund lave Bitcoins, men det kræver en kraftig computer og en masse elektricitet for at lave de mange udregninger. De gode "miners" kæmper om at løse udregningerne først på professionelt udstyr. Så snart minearbejderen løser en gåde som er blevet valideret af andre "miners", bliver han/hun belønnet med en nyudstedt bitcoin.

Kan man snyde systemet?

Hver bitcoin transaktion indeholder en blok af data om de tidligere transaktioner. Alle disse data bliver verificeret hver eneste gang en ny transaktion bliver lavet, hvilket giver så højt sikkerhedsniveau. Af samme grund er det svært at snyde systemet, da en bitcoin transaktion først er godkendt når de andre minearbejdere har tjekket om den er okay.

Tidligere omregninger