EUR til DKK

EUR kurs
DKK kurs

Den aktuelle valutakurs for Euro er 743,61. Du kan omregne EUR til DKK og se EUR valutakursen herover.

De overstående kurser er sidst opdateret den 6. december 2021. Ønsker du at ombytte valutaerne, så omregn DKK til EUR nu.

1 EUR 7,44 DKK
5 EUR 37,18 DKK
10 EUR 74,36 DKK
20 EUR 148,72 DKK
50 EUR 371,80 DKK
100 EUR 743,61 DKK
Veksel fra EUR til DKK billigere end din bank → Klik her
 

EUR historik


Euro til danske kroner

Euroen bliver forkortet EUR og er den fælles europæiske valuta. Euroen bliver i dag anvendt i 19 ud af de 28 EU medlemslande. Danmark er en af de lande som har valgt ikke at anvende Euro, hvilket er grunden til at vi stadig skal omregne DKK to EUR 🇪🇺.

Den danske krone er bundet op imod euroen, hvilket betyder at eurokursen er meget vigtig for os danskere. Kursen har især en stor betydning for de danske firmaer som handler meget med andre lande i eurozonen og ofte omregner til EUR to DKK og omvendt.

De lande som anvender Euro er: Belgien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Portugal, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Tyskland og Østrig.

 

Euroens historie

Tankerne om den fælles valuta for Europa startede i 1969, men selve Euro-valutaen blev først indført den 1. januar 1999. Danmark har i mange år haft politisk flertal for at indføre euroen, men blev stemt ned af folkeafstemningen for euroen den 28. september 2000.

Tilhængerne af euroen havde mange argumenter for at vi skulle skifte den danske krone ud. De mente blandt andet at Euro i Danmark kunne styrke samhandel med andre lande i eurozonen og gøre det nemmere at rejse i medlemslandene uden at skulle veksle penge.

På den anden side mente modstanderne at ved at vælge euroen ville vi give for meget magt over den danske økonomi til stormagter som Frankrig og Tyskland. De mente at de andre lande ikke ville tage nok hensyn til de danske interesser og værdier. Modstanderne havde flertallet med sig og valget endte med 53,2% sejr til ikke at have euroen som møntfod i Danmark.