GBP til DKK

GBP kurs
DKK kurs

Den aktuelle valutakurs for Britiske Pund er 887,45. Du kan omregne GBP til DKK og se GBP valutakursen herover.

De overstående kurser er sidst opdateret den 16. juli 2024.

Investér i GBP-valuta, råvarer eller aktier i dag. Tjek eToro.com

Send DKK til GBP billigere end din private bank gør. Tjek Wise.com

1 GBP 8,87 DKK
5 GBP 44,37 DKK
10 GBP 88,74 DKK
20 GBP 177,49 DKK
50 GBP 443,72 DKK
100 GBP 887,45 DKK
 

GBP historik

GBP to DKK

Engelske pund bliver udstedt af Bank of England og bliver primært anvendt i Storbritannien. Det er den engelske nationalbank der holder øje med valutakursen og sørger for at du nemt kan omregne f.eks. "DKK to GBP" og omvendt.

Der findes også en række mere lokale valutaer såsom Skotske pund i Skotland, Nordirske pund i Nordirland, Jersey-pund i Jersey samt en masse andre steder i England.

Et britisk pund består af 100 penny og findes som 1, pence, 2 penny, 5 penny, 10 penny, 1 pund og 2 pund mønter. De britiske pengesedler fåes i 5 pund, 10 pund, 20 pund, 50 pund samt de sjældne 1 pund og 100 pund.

Vi elsker London

Danskerne er helt vilde med at rejse til Storbritannien, i sær de billige flybilletter til London er eftertragtet. Der bliver vekslet danske kroner til pund som aldrig før, da shopping er populært på storbyferien. Vi kan i sær se at trafikken til vores pund omregner her på siden, er stiget stødt de sidste mange år.

Lavprisselskaber som Ryanair og Easyjet har nogle gange haft flybilletter helt ned til 50kr, hvilket har fået mange danskere til at besøge de engelske storbyer og omvendt har der været masser af englændere været en tur forbi Danmark.

Historien om pund

Bank of England blev grundlagt som privatbank helt tilbage til 1694 for den engelske regering. Først blev sedlernes værdi håndskrevet på sedlen, men har siden 1725 fået påtrykt værdien på selve sedlen.

Under 2. Verdenskrig, forsøgte Nazityskerne at få den britiske økonomi til at bryde sammen. De gjorde ved at forfalske de britiske pund og sende dem i omløb. Eftersom sedlerne ikke havde ændret sig meget siden 1725, var det nemt for falskmontnerne at gøre deres arbejde.

Omkring 10% af alle de britiske sedler dengang var forfalskede kopier fremstillet af tyskerne. På grund af disse udfordringer, valgte Bank of England at indbygge metaltråd i sedlerne for at gøre dem sværere at forfalske.

Som du måske har spottet er det Dronning Elizabeth II, som er portrætteret på forsiden af den britiske pengeseddel. Udover at have et nydeligt motiv, er det også nemmere at se uregelmæssigheder i portrættet, fremfor andre steder på sedlen. Det har gjort det til en vigtig brik i kampen mod falskmøntnere.