IBAN nummer validering

IBAN står for "International Bank Account Number" som på dansk er det internationale bankkontonummer. Det er et unikt nummer som gør det nemt for dig og bankerne at sende penge mellem bankkonto. Et IBAN-nummer er et internationalt format og i Danmark består det af 18 tegn.

Check IBAN-nummer

* Dine oplysningerne bliver sendt krypteret og aldrig gemt på vores servere. Altid sørg for at validere IBAN-nummer før du sender penge til en udenlandsk konto. Valutaomregneren.dk påtager sig intet ansvar for fejl og mangler i oplysningerne og beregningerne. IBAN eksempel

Hvad er IBAN?

IBAN er et internationalt format som blev dannet for nemt at kunne overføre penge over landegrænserne. IBAN systemet startede i Europa og blev grundlagt af International Organization for Standardization (ISO) samt en række internationale pengeinstitutter.

Opbygning af IBAN

Længden af et IBAN-nummer er forskellig fra land til land, men selve opbygningen er ens. Et IBAN består højst af 34 karakterer og har følgende struktur:

  • 2 karakterer som er landekoden (f.eks. DE)
  • 2 tal som fungere som en kontrol nøgle
  • Op til 30 karakterer som referer til kontoen

Hvor er mit IBAN?

Dit IBAN nummer hænger sammen med din personlige bankkonto. Du kan nemt have flere IBAN-numre da din lønkonto og feriekonto har hvert sit unikke IBAN. Du finder typisk dit IBAN-nummer via din netbank og ellers kontakt din bank for detaljerne, hvis du er i tvivl.

Kilder:

  1. International Bank Account Number (Engelsk)
  2. International Organization for Standardization (Engelsk)