Elpriser i dag

Elpriserne ændrer sig time for time ligesom valutakurserne ⚡️.

VEST0,00
ØST0,00
Prisen er angivet i kr./kWh og inkluderer ikke moms og afgifter. Elnettet er opdelt mellem VEST (DK1) og ØST (DK2) for Storebælt.

Elpriserne varierer i løbet af dagen, så det er en god idé at tjekke elprisen time for time her.

Hvis du ikke har en fast pris på dit el, kan du planlægge dit elforbrug for at undgå at bruge det, når priserne er høje.

Du kan for eksempel starte vaskemaskinen eller andre el-relaterede opgaver i timer, hvor prisen er lavest.

Elselskaber med timepris

Som med andre abonnementer kan du i Danmark selv vælge dit elselskab.

* Bemærk, at denne oversigt er reklamefinansieret og kun viser de elselskaber, vi har partnerskab med. Vores score er baseret på anmeldelser fra den sidste uges tid fra sociale medier, Google, og Trustpilot.

Elpriser time for time

Herunder vil du kunne se den aktuelle elpris for i dag og i morgen, når den bliver offentliggjort, hvilket typisk sker dagligt omkring kl. 13.

* Kilde: Nordpool (Priserne vises i kr./kWh og er eksklusive moms, transport og afgifter).

Senest opdateret: 16. juni 2024

Hvad er en kWh?

kWh er en forkortelse for kilowatt-time. Det er en enhed, der angiver, hvor meget energi, der er brugt på en time. Kilowatt betyder tusind, og nedenfor finder du nogle eksempler:

  1. Hvis du lader dit ovn på 1000 watt stå tændt i en time, har du altså brugt 1 kilowatt-time (kWh).
  2. Et andet eksempel kunne være en pære på 10 watt. Den ville altså skulle være tændt i 100 timer (ca. 4 dage non-stop) før, den har brugt 1 kWh.

Hvad er spotpris?

Spotpris er den aktuelle pris på strøm på en given dag og tid, som er fastsat på den fælles europæiske markedsplads, Nord Pool. Alle elselskaber i Danmark køber strøm via Nord Pool.

På Nord Pool findes alle kraftværker, vindmøller, solenergianlæg og andre strømproducenter, der leverer strøm til boliger og virksomheder.

Priserne på strømmen fastsættes dagligt baseret på udbud og efterspørgsel.

Danmark er opdelt i øst og vest, hvilket betyder, at der er to separate spotpriser, altså DK1 og DK2.

Hvad bestemmer elprisen?

Elprisen bestemmes af udbud og efterspørgsel. Hvis der er rigeligt med vind og derfor mange aktive vindmøller, vil elprisen falde. Omvendt, hvis efterspørgslen er høj og produktionen lav, vil priserne stige.

Det er altså udbud og efterspørgsel, der afgør prisen på din el. Det er også årsagen til, at elpriserne ofte er højere om vinteren, når vi bruger mere el til opvarmning.

Hvad koster el lige nu? Du finder den aktuelle elpris lige nu øverst på denne side.