Black Friday

Sort fredag, også internationalt kendt som Black Friday, er blevet meget populær i Danmark. Dagen er speciel, da mange butikker giver store rabatter, hvilket er perfekt lige før julen står for døren.

 

Black Friday stammer fra USA, ligesom så mange andre festdage. De danske webshops og fysiske butikker har taget dagen til sig siden 2013 og sørget for rigtigt gode tilbud.

Hvornår er det Black Friday?

Black Friday falder altid dagen efter Thanksgiving i USA. Så opret en påmindelse i din kalender og find tilbud på helt op til 80-90% på elektronik, mobil, hvidevarer, mode, osv.

Black Friday i Danmark

De fleste butikker offentliggør deres tilbud på selve dagen, men der er en stigende tendens til at gøre Black Friday til en hel uge med gode tilbud.

Mange mennesker er allerede klar fra midnat, hvor de bedste tilbud bliver revet væk hurtigt. Dog har mange internetbutikker indført timebaserede tilbud, så der er noget for alle i løbet af dagen.

Handler du Black Friday-tilbud på udenlandske portaler som Amazon, så brug vores valutaomregner til at se USD til DKK-kursen. Der kan være mange penge at spare ved at finde rabatter i udlandet.

Black Friday historien

Black Friday har siden 2005 været en af de travleste shoppingdage i USA. Det har aldrig været en officiel helligdag, men altid blot en meget populær dag med store rabatter at hente.

Navnet "Black Friday" stammer fra Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af biler og mennesker dagen efter Thanksgiving (Amerikansk høstfest).

Black Friday startede for alvor i Danmark i 2013, hvor flere internetbutikker begyndte at promovere ekstra gode tilbud på denne dag.

I 2015 fik Black Friday for alvor sit gennembrud i Danmark og slog rekorden som største handelsdag i dansk historie.

Sidst opdateret: 13. december 2023