A-kasse guiden

Du finder herunder en sammenligning over de 10 af de mest populære a-kasser i Danmark. Du kan se kontingent, faggrupper og gennemsnitsscoren.

Sidst opdateret: 15. juli 2024

* Der tages forbehold for fejl og mangler i beskrivelserne af priser og produkter, idet tilbud og priser hos udbyderne kan ændres uden forudgående varsel. Oversigten er reklamefinansieret og viser kun de a-kasser vi har partnerskab med. TrustScore er et pointsystem fra Trustpilot.

Hvilken a-kasse skal man vælge?

En a-kasse kan sammenlignes lidt med forsikring, som f.eks. dækker dig hvis du skulle blive ledig. Alle a-kasser giver dig muligheden for at blive understøttet i form af dagpenge, men de har selvfølgelige forskellige fordele og krav.

Skulle du blive arbejdsløs, er det a-kasserne der administrerer dagpengesystemet for staten og det er derfor ikke dem selv der skal udbetale penge. Eftersom de står for administrationen, sørger de selvfølgelig også for at alle love er overholdt.

A-kasse guiden

Det vigtigste for dig når du skal vælge a-kasse er at den forening du vælger matcher dine behov, kontingent og tankegang omkring dine arbejdsforhold.

A-kasserne justerer typisk kontingentet årligt, så sørg for at tjekke vores sammenligning før du vælger at fortsætte nuværende a-kasse aftale.

Vi har valgt at inkludere de opdaterede anmeldelsespoint fra Trustpilot, så du kan få overblik over hvad kunderne siger om de forskellige a-kasser i dag. På den får du det fulde overblik over hvem du ønsker der skal repræsentere dig på dit arbejde.

Er du prisbevidst kan du med fordel vælge den billigste a-kasse, da de alle er underlagt den fælles dagpengeforsikring og vilkårene er fastlagt i lovgivningen.

Hvad får man som kunde af en a-kasse?

Udover at de sikre dig hvis at du bliver ledig med dagpenge, så har de også medlemsfordele der kan være brugbart for dig.

Du kan f.eks. være hjælp til at lave jobansøgningerne, skrive CV og kurser der kan hjælpe til at øge dine chancer for et nyt job.

De fleste a-kasser har også lokalkontorer, så du nemt kan få råd og hjælp til f.eks. spørgsmål vedr. dagpengene og andet hjælp i forhold til arbejde og kontrakter.

Men, det er vigtigt at du tjekker op på deres medlemsfordele under a-kasserne, da nogle af udbydere tilbyder både a-kasse og fagforening og har derfor forskellige medlemsfordele.

Du kan altid tage kontakt til din lokale a-kasse og hør nærmere om hvad de kan tilbyde dig. Husk at a-kasserne holder lukket på de fleste af de danske helligdage.

Hvor meget får du udbetalt i dagpenge?

Hvis du bliver ledig og ønsker at søge dagpenge fra din a-kasse, så er der en række faktorer som afgør hvor meget du kan få i dagpenge. Du kan få maksimum op til 90% af din hidtidige indtægt.

Din a-kasse laver beregningen udfra 12 af dine bedste måneder (lønmæssigt) af dine sidste 24 måneder på arbejdet. På den måde får du en fair dagpengesats.

Der er ikke noget minimumsbeløb på udbetalingen af dagpenge, men du skal være opmærksom på at dit maksimale beløb kan afhænge af den a-kasse medlemsgruppe du tilhører.

Ønsker du at sende dine penge på tværs af landegrænserne, så tjek vores valutakurser for at finde det bedste tidspunkt til at sende pengene via Wise.

Som regel er det altid en god idé at skære ned på udgifterne, hvis man skulle blive arbejdsløs. Har du brug for at lån, så tjek vores guide til at låne penge sikkert online.