Billig a-kasse oversigt

Det skal være nemt at finde en billig a-kasse, vi har derfor sammenlignet de forskellige akasse-udbydere på markedet, så du kan finde en a-kasse som passer bedst til dine behov.

1. Plads
 • 498 kr./md.
 • Åben for alle
Bestil nu
2. Plads
 • 487 kr./md.
 • Åben for alle
Bestil nu
3. Plads
 • 514 kr./md.
 • Åben for alle
Bestil nu
 • 470 kr./md.
 • For lønmodtagere
Bestil nu
 • 440 kr./md.
 • For akademikere
Bestil nu
 • 505 kr./md.
 • Åben for alle
Bestil nu
 • 524 kr./md.
 • Åben for alle
Bestil nu
 • 565 kr./md.
 • Åben for alle
Bestil nu
 • 556 kr./md.
 • Åben for alle
Bestil nu

Hvorfor skal du melde dig ind i en a-kasse?

En stor del af den danske befolkning har ikke meldt sig ind i en a-kasse, da man ikke har noget indblik i, hvilke konsekvenser der er ved ikke at være medlem af en a-kasse, hvis man skulle gå hen og blive arbejdsløs.

Først og fremmest er der en væsentlig forskel i, hvor mange penge man får udbetalt i forhold til kontanthjælp. Som kontanthjælpsmodtagere får man som standard blot 10.849 kroner, hvorimod dagpengesatsen i 2015 er sat til 16.540 kr. Dette er virkelig en forskel, som er værd at føle på.

Udover ovenstående forskel i det udbetalte beløb, så skal man også være opmærksom på, at kommunen ikke er pålagt at udbetale kontanthjælp, før de finder det nødvendigt. Dette betyder, at du først kan få udbetalt kontanthjælp fra kommunen, når din private opsparing er brugt op. I praksis kan det betyde, at din opsparing pludselig er forsvundet, og at du kan blive tvunget til at tage lån i huset eller sælge andre værdier, såsom din bil.

Hvis du er medlem af en a-kasse, så skal du ikke være bekymret for at ovenstående, og du skal nok få dine penge udbetalt uanset hvad, men HUSK at du skal være medlem af en a-kasse før du bliver arbejdsløs. Du får ikke udbetalt dagpenge, hvis du melder dig ind i en a-kasse efter du er blevet arbejdsløs.

Får jeg det samme beløb udbetalt fra de forskellige a-kasser?

Det er ikke de forskellige a-kasser som bestemmer, hvilket beløb du får udbetalt, men derimod Staten som fastsætter dagpengesatsen.

Du får altså det samme beløb udbetalt lige meget, om du har en dyr eller en billig a-kasse.

Hvis du gerne vil sikre dig imod nedgang i din indtægt, så er der mulighed for at oprette en lønsikring forsikring ved de fleste a-kasser.

Du sikrer dig dermed, at din indtægt ikke falder, hvis du skulle miste dit arbejde. Forsikringen har dog typisk den begrænsning, at den kun dækker i 12 måneder, og at man højst kan få udbetalt 21.000 kr. ekstra om måneden.

For at kunne tegne lønsikring skal du også typisk have et indtægt over et vist beløb, og du kan ikke forsikre dig ud over din normale løn.

Er det svært at skifte a-kasser?

Mange går med overvejelser om at skifte til en billig a-kasse, men ved ikke, hvordan man skal gribe det an. Der kan opstå tvivl om, hvorvidt man skal melde sig ud af ens gamle a-kasse, og hvorledes din oplysninger bliver overført. Dette er dog overhovedet ikke et problem.

Ønsker du at melde dig ind i en billig a-kasse, så klarer din nye a-kasse alt papirarbejdet. De sørger for at kontakte din tidligere a-kasse, så du bliver meldt ud. Derudover sørger din nye billige a-kasse for, at alle dine oplysninger fra din gamle a-kasse bliver overført til dem.

Din hidtidige medlemsperiode bliver medregnet ved din nye a-kasse, ligesom forskellige optjente rettigheder også automatisk bliver overført.

Hvornår skal man melde sig ind i en a-kasse?

For at du er berettiget til dagpenge skal du være medlem af en a-kasse i minimum et år før den periode, hvor du bliver arbejdsløs. Du kan altså ikke få udbetalt dagpenge, hvis du ikke har været meldt ind i en længere periode. Du er derfor nødt til at indbetale til a-kassen før du er arbejdsløs.

Hvor meget kan jeg trække fra i skat?

Du vil som udgangspunkt kunne trække hele indbetalingen til a-kassen fra i skat med en fradragsværdi på ca. 33 %. Dette betyder i praksis, at hvis du betaler 450 kroner ind til din a-kasse, så koster det dig reelt kun lige over 300 kroner om måneden. Indberetningen til selvangivelsen sker automatisk, men hvis du vil have tilpasset din forskudsregistrering, så brug SKAT´s website eller kontakt Borgerservice.

Udover at du skal trække dit indbetaling til a-kasse fra i skat, så kan du også trække både dit kontingent til fagforening (max. kr. 6.000), samt indbetalinger til supplerende lønforsikring fra.

Er det en dårlig ide at vælge en billig a-kasse?

Her på redaktionen mener vi ikke, at der er nogen grund til ikke at vælge en billig a-kasse.

Vi har været inde og sammenligne tilfredshedsundersøgelser og priser på forskellige a-kasser, og vi fandt ikke nogen sammenhæng mellem prisen og tilfredsheden.

Det samme sker på lånemarkedet, hvor det især gælder om at læse det med småt. Du kan sammenligne lån her og få samme overblik som her.

Et fint eksempel på dette er “min a-kasse“, som gennem tre år er kåret til Danmarks bedste a-kasse, men fortsat fastholder en pris, som ligger under gennemsnittet. En billig a-kasse går altså ikke nødvendigvis på kompromis med hverken medlemsfordele eller serviceniveauet.

Kan jeg blive medlem af alle a-kasser?

Nogle a-kasser tager kun imod dig som medlem, hvis du arbejder i en bestemt branche, indenfor et bestemt fag eller har en speciel uddannelse. Tværfaglige a-kasser optager derimod ALLE som medlemmer.

For at blive optaget i en a-kasse skal du udfylde en ansøgning om optagelse. Ansøgningen har fra 01.01.2014 kunnet ske digitalt i alle a-kasser. Vi henviser i den forbindelse til at klikke på logoet på den ønskede a-kasse. Herefter vil du komme enten direkte til a-kassens online tilmeldingsformular, eller til deres hjemmeside, hvorfra du kan vælge tilmelding.

Hvad er forskellen på en a-kasse og en fagforening?

Der opstår ofte stor forvirring om, hvad forskellen på en fagforening og en a-kasse er.

En fagforening bliver ofte forvekslet med en a-kasse, men det er ikke det samme. Den primære grund til den store forvirring er, at de fleste fagforeninger har deres egen a-kasse, og det derfor kan være let at blande de to ting sammen.

Det er dog ikke nødvendigt at være medlem af en fagforening, for at være medlem af en a-kasse.

En fagforening kan, i modsætning til en a-kasse, hjælpe dig med juridisk bistand, hjælpe dig med rådgivning ifm. en urimelig fyring. Hvis du føler dig urimeligt behandlet på dit job, kan fagforeningen gå ind og tale din sag.

Udover det, kan en fagforening også hjælpe med faglig rådgivning. Det kan derfor være en god ide, at være medlem af en fagforening.

Hvilken a-kasse skal jeg vælge?

A-kasse markedet er et marked, som er præget af stor konkurrence. Dette betyder, at der findes rigtig mange a-kasser at vælge i mellem.

Det kan derfor være uoverskueligt at beslutte, hvilken a-kasse man bør vælge. Mange a-kasser er tværfaglige, men der findes også mange a-kasser, som har fokus på en specifik branche eller uddannelsesniveau.

Dette ses eksempelvis ved MA a-kasse og Business Danmark, som har fokus på henholdsvis højtuddannede og medlemmer indenfor salg, business og markedsføring. Disse a-kasser kan have noget specifik viden indenfor disse område, hvilket kan være brugbart i forskellige situationer.

Forskellen mellem de forskellige a-kasser bliver dog mindre og mindre, og derfor bliver der også konkurreret mere og mere på pris og serviceniveau, men den billig a-kasse kan alligevel være lige så god som den dyre.