Hvad er Bitcoins?

Bitcoin er en virtuel valuta som bliver forkortet som BTC (Nogle steder som XBT). Bitcoins blev opfundet af Satoshi Nakamoto i 2008 og er siden blevet verdenskendt som den nye digitale valuta der giver dig transaktioner udenom banken.

 

Bitcoins systemet fungerer via et peer-to-peer (P2P) datanetværk hvor brugere kan sende Bitcoins til hinanden ved at indgå en handel.

Betal med Bitcoins

Danske kroner og andre valutaer som vi kender dem i dag fungere ved at bankerne styrer vores transaktioner når vi sender hinanden penge, mens Bitcoins kører helt udenom bankerne da det hele fungere over Internettet.

Du finder den aktuelle Bitcoin kurs via vores valutakurser. Kursen på Bitcoins bliver opdateret i samme grad som almindelige valutakurser men udenom centralbankerne, så skal du handle med digitale valutaer som Bitcoins er det med at følge med på kurserne før du slår til på en handel.

Hvordan køber jeg Bitcoins?

Skal du købe eller sælge Bitcoins kræver det at du har en såkaldt online pengepung (Bitcoin wallet). Når din online pengepung er oprettet får du din helt egen Bitcoin adresse som består af 27-34 tegn der både indeholder bogstaver og tal. Denne adresse kan du give til den person du ønsker penge fra og ellers findes der utallige Bitcoin apps som kan gøre det super nemt for dig at sende og modtage Bitcoins. Eksempel adresse: "3J98t1WpEZ73CNmQviecrnyiWrnqRhWNLy".

Husk at dine transaktioner afhænger 100% af dine valg da du ingen bank har som mellemled til at guide dig, så pas på med ikke at angive et beløb du ikke ønsker at sende, der er ingen fortrydelsesret når først du har afsendt dine Bitcoins.