Får du valuta for pengene hos din a-kasse? Måske det er på tide at finde en billigere og bedre a-kasse

At være medlem af en a-kasse giver adgang til mange fordele, som de fleste af os allerede ved. Muligheden for at få dagpenge, hvis man skulle blive ramt af ledighed, er den primære fordel, som giver en ekstra sikkerhed for, at man kan bevare en indkomst, mens man søger nyt arbejde.

Der er dog også mange andre gode grunde til at blive medlem af en a-kasse, og derfor er det en god idé for langt de fleste mennesker på arbejdsmarkedet.

Det er dog ikke gratis at være medlem af en a-kasse, da det typisk koster omkring 500 kr. om måneden for et medlemskab. Netop derfor er det en god idé at tjekke op på, om man får valuta for pengene hos den a-kasse, man er medlem af.

Der kan nemlig være penge at spare, hvis man skifter til en billigere a-kasse. Samtidig kan man måske få bedre rådgivning og vejledning, hvis man skifter.

Du kan på find-a-kasse-priser.dk/bedste-a-kasse.php se de bedste a-kasser og deres medlemstal.

Find den rette a-kasse for dig og få den bedste rådgivning

Et medlemskab af en a-kasse er essentielt for dig, som gerne vil forsikre dig økonomisk mod ledighed og sikre, at du kan bevare en indkomst gennem dagpengesystemet.

Det kan dog også give dig adgang til andre fordele såsom rabat på medlemskab af fagforening samt eventuelt medlemsrabatter på kurser, webinarer og foredrag. Alt dette kan give dig en stærkere profil samt ny viden og kompetencer, som du kan tage med dig videre i arbejdslivet.

Mange kombinerer medlemskab af en a-kasse med et medlemskab af en tilknyttet fagforening. Det kan give adgang til karriererådgivning, juridisk bistand og meget andet.

Når man vælger fagforening og a-kasse, er det derfor altid en god idé at se efter, hvilke faggrupper de eventuelt specialiserer sig i, samt hvad de kan tilbyde til dig.

Hold øje med priserne på medlemskab og spar penge hver måned

For at blive medlem af en a-kasse skal man hver måned betale et kontingent. Hos langt de fleste a-kasser ligger kontingentet på omkring 500 kr., men der er alligevel visse prisforskelle.

Ved at skifte til en billigere a-kasse kan du dermed spare penge hver måned og få lidt ekstra plads i budgettet.

Prisforskellene mellem a-kasserne er generelt ikke ret store, men det er ikke tilfældet, hvis man samtidig ønsker at blive medlem af deres fagforening. Der er nemlig markante prisforskelle på disse kombinationsløsninger, hvor man faktisk kan spare over 500 kr. om måneden.

Det kan dermed give en årlig besparelse på over 6.000 kr., hvilket bestemt er værd at tage med. Hold derfor øje med priserne hos de mange forskellige fagforeninger og a-kasser, så du kan finde den billigste og bedste.

Sidst opdateret: 17. april 2024