NOK til DKK

NOK kurs
DKK kurs

Den aktuelle valutakurs for Norske kroner er 71,87. Du kan omregne NOK til DKK og se NOK valutakursen herover.

De overstående kurser er sidst opdateret den 6. december 2021. Ønsker du at ombytte valutaerne, så omregn DKK til NOK nu.

1 NOK 0,72 DKK
5 NOK 3,59 DKK
10 NOK 7,19 DKK
20 NOK 14,37 DKK
50 NOK 35,93 DKK
100 NOK 71,87 DKK
Veksel fra NOK til DKK billigere end din bank → Klik her
 

NOK historik

Norske kroner

Den Norske krone (NOK) bliver anvendt I Norge. Eftersom Norge ikke er medlem er EU, har de valgt heller ikke at anvende euroen.

Norges valuta blev indført i 1875 da de blev del af Den Skandinaviske Møntunion. Danmark og Sverige var også del af unionen hvilket er grunden til at vores navne slutter på "kroner".

NOK to DKK

Historisk set har valutakursen på den norske krone været en smule lavere en den danske krone. Det skulle jo egentligt betyde at vi kunne købe lidt mere i Norge, men prisniveauet på deres produkter er højere.

Skal nordmændende på shopping i Danmark og have vekslet DKK to NOK, så har de en større købekraft på de fleste produkter.

Big Mac-indeks

En god indikator på prisniveauet i norden er at kigge på den såkaldte "Big Mac-indeks". Dette indeks blev udviklet af det engelske magasin The Economist tilbage i 1986.

Idéen var at man kunne se på MacDonalds Big Mac prisen hvilken købekraft de forskellige landes valuta havde. Danskerne har i mange år lavet sjov med de dyre priser i Norge og de ligger da også klart i toppen af indeksen.

Norge er kun overgået af Schweiz (CHF), mens du finder den billigste Big Mac burger i Ukraine (UAH). Dette er også grunden til at det altid er en fordel at tjekke valutakursen NOK før du handler stort ind.