Langsigtede investeringer vs. til daytrading

Denne artikel er en annonce. Annoncens indhold er lavet af annoncøren.

I en verden fuld af forskellige investeringsaktiver, kan det være svært at finde ud af, hvad der er bedst. Især når det kommer til om man skal handle med en langsigtet strategi for øje, eller om man skal gå i gang med daytrading. Her kan det være svært at vurdere, hvad der er det rigtige for dig.

Det er nok i virkeligheden også nøglesætningen: hvad er det rigtige for dig? For der er utroligt store fordele ved både langsigtede investeringer og ved at daytrade.

Noget af det, der skal med i ligningen er, hvor meget tid du har til at investere. Mens daytrading kræver mange timers opmærksomhed hver eneste dag, kan langsigtede investeringer i langt højere grad klare sig selv. Det er faktisk netop det, rigtig mange eksperter foreslår at gøre.

Ligesom med aktier og indexfonde kan du også investere i de forskellige valutakurser såsom USD til DKK, Euroen imod dollar osv. Kurserne svinger hele tiden når markedet flytter sig. Helt ligesom når Apple og Tesla aktierne går op og ned alt efter deres salg og fremtidsvisioner.

Mininvestering

Langsigtede investeringer

Når det kommer til langsigtede investeringer er indexfonde blevet et utrolig populært investeringsprodukt. Hvor langsigtede aktier før også krævede en del tid at overvåge, kan indeksfonde fungere mere eller mindre passivt.

Indeksfonde egner sig nemlig rigtig godt til langsigtet investeringer, fordi du får en meget stor spredning på dine investeringer. Du undgår også at skulle sidde og udvælge forskellige aktier, på forskellige markeder, og i forskellige sektorer.

Det kan nemlig oftest være meget udfordrende - og ikke mindst dyrt at sprede sine investeringer på flere aktier, og det kan tage lang tid. Med indeksfonde får du en lille bid af alle aktiverne, der er i fonden, så du kan investere meget små beløb - nogle gange helt ned til få hundrede kroner.

Du kan sætte indeksinvesteringer på autopilot, så de kører helt af sig selv - det er smart, især på lang sigt.

Daytrading

Til sammenligning er daytrading en mere tidskrævende investeringsmetode. Det kræver nemlig du sidder der hele tiden, og overvåger dine positioner.

Det kan til gengæld give nogle høje afkast på forholdsvis lang tid, men kigger man på statistikkerne, er der rigtig mange, der ikke opnår succes med daytrading og i stedet taber sine penge.

Det kræver nemlig stor viden og indsigt at blive dygtig til daytrading, hvor man virkelig skal have en ekspertviden for at opnå de høje afkast, og for at undgå at tabe det hele. Det tager mange år for de fleste at blive god til.

Så i virkeligheden har det stor betydning, hvem du er som investor. Kan du lide at vide at din formue vokser mellem 5% og 10% hvert år (nogle gange mere, nogle gange mindre), uden du skal gøre det store arbejde, eller kan du lide at have fingrene i mulden og sidde hver dag og holde øje og udføre?

Det er nemlig den afgørende forskel på, om langsigtet investering eller daytrading passer bedst til dig.

Sidst opdateret: 28. april 2021