Realisér din drømmerejse

Denne artikel er en reklame. Indholdet er udarbejdet af annoncøren.

Har du en lille drøm om at rejse ud og opleve verden? Måske har du allerede en liste med lande, du gerne vil besøge, før du slår dig ned og skaber din egen base.

KreditNU

Du behøver ikke at være rig for at rejse og besøge mange lande, men det kræver stadig penge at rejse. Du kan dog gøre rejsen billigere ved at undlade at bo på et 5-stjernet hotel og undlade luksusgoder på turen.

Der er nogle ting, du kan gøre for at realisere din drømmerejse.

Når du køber din kommende rejse i udlandet, skal du bruge en valutaomregner med de aktuelle kurser for at sikre, at du ser det rigtige beløb i danske kroner.

Bliv økonomisk ansvarlig

Først og fremmest skal du slippe af med nogle af de dårlige økonomiske vaner, som vi alle kan have.

Derefter er det vigtigt, at du opretter en opsparingskonto, så du kan begynde at spare op, hvis du ikke allerede er i gang. Det handler grundlæggende om, hvor meget du vil prioritere at rejse.

Hvis du ikke når at spare op til din rejse, kan du ansøge om at optage et online lån hos f.eks. KreditNU. Hvis din ansøgning godkendes, går pengene direkte ind på din opsparingskonto via en straksoverførsel. Du kan låne op til 25.000 kroner hos KreditNU med en debitorrente på 0%.

Udarbejd et budget og hold øje med dine udgifter

Skriv alle dine faste udgifter ned, såsom husleje, lån, bil, mobiltelefon, internet osv.

Skriv derefter dine mere fleksible udgifter ned, såsom madindkøb, restaurantbesøg, biografture og nyt tøj.

Lav et budget over disse ting og hold øje med dine udgifter. Ved at skrive dine udgifter ned, får du et overblik og identificerer, hvad du bruger dine penge på.

Når du ved, hvad du bruger dine penge på, og hvor meget du bruger på hver ting, kan du reducere eller droppe nogle af tingene for at spare op til rejsen i stedet.

Igen, det handler grundlæggende om, hvor meget du vil prioritere at rejse.

Reducer unødvendige udgifter

Når du har skrevet dine udgifter ned og lavet et budget for at få et større overblik, så kig på, om der er nogle udgifter, der kan reduceres.

Kan du f.eks. skrue ned for dit tøjforbrug, biografture, restaurantbesøg eller få et billigere mobil- eller internetabonnement?

Du kan også vælge at købe billigere produkter hos Amazon eller AliExpress. Omregn USD til DKK for at se prisen i danske kroner via valutaomregneren.

Alt dette er udgifter, der kan reduceres, hvis du er villig til det. Opsæt nogle mål for dig selv, f.eks. at du de næste par måneder ikke vil købe nyt tøj eller tage i biografen.

Du vil hurtigt se, at du får flere penge mellem hænderne, som kan gå til din opsparing.

Der er ingen, der siger, at du skal reducere alle dine udgifter for evigt, men mens du gerne vil ud at rejse og mangler pengene, vil det være en god idé at reducere dem mest muligt.

Sidst opdateret: 27. april 2022