Denne artikel er en annonce, som er sponsoreret af Lead Supply.
Har du rejst for lånte penge?
Når man er ude og rejse, kan der hurtigt komme mange uforudsete udgifter. Det kan være, at valutakursen har ændret sig, mens man var afsted, så man måtte bruge flere penge, end man regnede med. Der er flere måder, man kan genvinde overblikket over økonomien, hvis ferien blev dyr.
Måske smagte vinen ekstra godt, mens man sad på restauranten? Det kan være, at taxachaufføren tog en omvej. Eller også svingede USD til DKK kursen alt for meget før du køber den frakke, man længe havde tænkt sig.
Der kan være mange gode grunde til at bruge penge. Især når man er ude på en rejse, man har glædet sig til i lang tid og spiser de fleste måltider på restauranter og caféer. Men nogle taber overblikket over økonomien.
Det er ikke unormalt for danskere, at tage et lån for at dække omkostningerne til deres rejse. Betaler man i forvejen af på flere lån, kan man nemt miste overblikket. Oven i dette kan de månedlige udgifter, hobe sig op, hvilket kan lægge pres på ens økonomi.
Grundet denne problematik, har en særlig type lån, i stigende grad vundet indpas hos danskerne, nemlig det såkaldte samlelån. Med et samlelån kan man netop dét; Samle alle ens mindre lån, og dermed kun afdrage til én udbyder.
Der findes sammenligningstjenester, så man kan se de forskellige priser på samlelån sat op imod hinanden.
Her kan oftest også regne på, om det kan betale sig at sammenlægge sine lån. Fordelene ved at dette er, at man kun betaler renter og gebyrer til én långiver, og dermed sparer penge.
Dette kan genskabe overblikket over ens økonomi, samtidig med at der er en sandsynlighed for at man kan blive hurtigere gældfri.
Dog skal man have in mente, at det ikke altid kan betale sig og er den rigtige løsning. Derfor bør man altid lave en udregning for at se, hvor meget man potentielt kan spare ved at samle sine lån.
Et samlelån er en refinansiering af de lån, man har stiftet hos forskellige udbydere. Mange ser det som en fordel, fordi man får et nyt overblik over sin økonomi. Det gør låneudgifterne overskuelige, så man lettere kan lægge et budget.
På den måde ved man, hvad ens månedlige låneudgifter. Ofte bliver den samlede rente også lavere, fordi man laver et stort lån i stedet for flere små lån.
På den måde, kan man undgå at have en såkaldt klatgæld, hvor man har fordelt sine mindre gældsposter på mange forskellige udbydere.
Man skal dog være opmærksom på, at løbetiden skal passe med ens nuværende økonomi. Det duer ikke, hvis man planlægger at afbetale meget mere end, hvad man har råd til i den daglige økonomi.
Derfor kan det i nogle tilfælde være bedre at afbetale mindre bidder over lang tid. Også selvom den samlede omkostning af lånet bliver større, når man afbetaler over længere tid.
Når man kender både løbetid og den samlede beløbsstørrelse, kan man lettere vælge det rette samlelån.
Inden man bare tager det første og bedste samlelån, er det en god idé at konsultere en sammenligningstjeneste. Så kan man være sikker på, at man finder det lån, som passer bedst til ens lånesituation.
Den samlede beløbsstørrelse på ens samlelån og løbetiden kan have stor indflydelse på, hvilket lån som er bedst og billigst i den enkelte situation.
Med en sammenligningstjeneste kan du se, hvilke beløb som du kan låne. Du kan tilmed se de forskellige løbetider samt ÅOP, der betyder årlige omkostninger i procent.
Det giver også en vis sikkerhed F.eks. kan du på Ekstra Bladets sammenligningstjeneste være sikker på, at udbyderne, der bliver sammenlignet, både er godkendt og reguleret af Finanstilsynet.
Tilmed har sammenligning tjenesterne typisk store gennemgange af alt, hvad man skal vide om samlelån. På den måde kan man i ro og mag blive klædt ordentligt på til at træffe den rigtige beslutning, hvis man vil omlægge sin økonomi.
Sidst opdateret: 4. juni 2021