Britiske Pund

Den aktuelle GBP til DKK valutakurs er 873,25. GBP kursen er steget med 0% siden i går. Inden for de sidste 30 dage er valutaen steget med 0.3%, svarende til 2,35 kr.

Investér i aktier, råvarer eller GBP-valuta i dag. Tjek eToro.com

Veksel GBP til DKK billigere end din private bank. Tjek Wise.com

Omregn GBP til DKK

Herunder kan du omregne GBP til DKK eller omvendt DKK til GBP ved blot at ændre tallet i input feltet. GBP kursen herunder viser altid den aktuelle kurs.

GBP kurs
DKK kurs
GBP til DKK
1 GBP 8,73 DKK
5 GBP 43,66 DKK
10 GBP 87,32 DKK
20 GBP 174,65 DKK
50 GBP 436,62 DKK
100 GBP 873,25 DKK
DKK til GBP
1 DKK 0,11 GBP
5 DKK 0,57 GBP
10 DKK 1,15 GBP
20 DKK 2,29 GBP
50 DKK 5,73 GBP
100 DKK 11,45 GBP

Om GBP-valutaen

GBP, også kendt som det britiske pund, er den officielle valuta i Det Forenede Kongerige og en af de mest handledes valutaer på verdensplan. Pundet er symboliseret ved £ og er kendt for sin stabilitet og pålidelighed. Lad os tage et nærmere kig på nogle vigtige ting, der er værd at vide om GBP.

GBP har en lang historie og har været i brug i over 1200 år. Pundet blev først indført som en sølvpenning under Anglo-Saxon rule og har udviklet sig siden da. I dag er det en af de ældste kontinuerligt anvendte valutaer i verden.

Pundet er anerkendt og accepteret over hele verden. Det kan nemt veksles til forskellige valutaer i banker, vekselkontorer og lufthavne. De mest almindelige valutaer, der handles med GBP, er US-dollar, euro og japanske yen.

En af de vigtigste faktorer for valutakurser er økonomisk stabilitet. Storbritannien er en af verdens største økonomier og har et veludviklet og stabilt økonomisk system. Dette bidrager til GBP's status som en vigtig valuta i den globale handel.

Valutakurser kan svinge dagligt på grund af mange faktorer som økonomisk politik, handelsbalance og politiske begivenheder. Pundets værdi kan påvirkes af konjunkturudsving i Storbritanniens økonomi og i resten af verden.

GBP er også kendt for at være en stærk valuta. Dette betyder, at det normalt kan købe en god mængde andre valutaer. Det er en fordel for britiske borgere, når de rejser til udlandet eller handler med andre lande.

Mens pundet generelt er en stabil valuta, har der været perioder med volatilitet. Et eksempel er Brexit-afstemningen i 2016, hvor pundets værdi faldt betydeligt over natten. Sådanne begivenheder viser betydningen af at være opmærksom på nyheder og økonomiske udviklinger, der kan påvirke valutakurserne.

I sammenfatning er det britiske pund en velrenommeret valuta, der bruges i Storbritannien og anerkendes globalt. Det har en lang historie og er kendt for sin stabilitet og pålidelighed. Selvom valutakurserne kan svinge, er GBP stadig en værdsat valuta i den internationale handel. Så næste gang du besøger Storbritannien eller planlægger en handel med britiske virksomheder, er det værd at huske på betydningen af pundet.

30 dages historik